Apibendrintai kaip rūšies pavadinimą vartojame vienaskaitą, tokia apibendrinamoji vienaskaita galima ir nurodant patiekalo sudedamąsias dalis (su lašiša kaip su mėsa, su vištiena, su žuvimi ir pan.). Vienaskaitą esame linkę pasirinkti ir kai kalbame, pvz.,  apie vieno kūno ar apie vieno vaisiaus dalį (pvz., dedame lašišos, šaukštelį citrinos sulčių, tris skilteles apelsino ar pan.), nors daugiskaita taip pat būtų taisyklinga (dedame šaukštelį citrinų sulčių, tris apelsinų skilteles).
     Kalbinė nuojauta, nusistovėjusi vartosena taip pat svarbi. Pvz., kalbėdami apie salotas su smulkesnėmis žuvimis, kurių į salotas dedame ne vieną, rinksimės daugiskaitą: salotos su šprotais, su sardinėmis ar pan.
     Taigi galima pasakyti visaip: tiek salotos su lašiša ar lašišomis, tiek lašišos ar lašišų salotos.

     Dar žr. įrašą prieskoniai, vienaskaita, daugiskaita.

Žymės: morfologija
Atgal

Jei ši informacija Jums buvo naudinga (nenaudinga), jei pastebėjote klaidą, turite daugiau informacijos ar norite pakomentuoti, parašykite atsiliepimą (ne klausimą!).

Rašyti atsiliepimą