Taip iš principo įmanoma. Daugelis sūrių pavadinimų yra buvę tikriniai, o dabar vartojami kaip bendriniai, plg.: ementalis, čederis, gorgoncola, bri.

     Kuo dažniau ir plačiau tikrinis pavadinimas vartojamas, tuo didesnė tikimybė, kad iš tikrinių kategorijos pereis į bendrinius. Kita vertus, vienu atveju gali būti svarbu pabrėžti, kad kalbama apie antraštinį gaminio pavadinimą, taigi dalykinėje kalboje labiau tinka rašyti didžiąja raide ir su kabutėmis sūris „Džiugas“, o buitinėje vartosenoje ar publicistiniame stiliuje gali pakakti pasakyti džiugas ir bus aišku, kad kalbama apie sūrį ir apie kokį būtent sūrį, pvz.: Makaronų patiekalus apibarstau tarkuotu džiugu. Karštos salotos su vištiena (kepta vištiena, salierai, pomidorai, marinuoti prievagrybiai, salotų lapai, džiugas, užpilas). Omletas su džiugu ir kumpiu

 

Dar žr. banko įrašus:

 

 

Žymės: maistas, rašyba
Atgal

Jei ši informacija Jums buvo naudinga (nenaudinga), jei pastebėjote klaidą, turite daugiau informacijos ar norite pakomentuoti, parašykite atsiliepimą (ne klausimą!).

Rašyti atsiliepimą